Ejendommen, der er opført i 1973 og løbende renoveret og moderniseret, så den i dag fremstår med flot glasfacade. Ejendommen er opført i rødbrune mursten og med rødt tegltag.
Facaden ud mod byens store torv er opført i 2009 i flot glas-alu og giver ejendommen et moderne snit. Indgangen er midt på facaden via et vindfang.
Hele ejendommen rummer i alt ca. 1.024 m² fordelt på 4 plan inklusiv kælder. Dog er kun stueplan og 1. salen (i alt 617 kvm) godkendt til erhverv.
Stueetagen rummer 415 m² og består primært af et stort åbent ekspeditionslokale med rigtig god loftshøjde (318 cm). Derudover er der bagerst i bygningen indrettet mødelokaler, køkken samt toiletfaciliteter. Lette vægge muliggør fleksibel indretning - alt efter en ny brugers behov.
1. salen, der på godt 200 m², er indrettet med mødelokaler af forskellige størrelse samt køkken i den sydlige ende og toiletkerne i den nordlig ende. Fra 1. salen er der adgang til en stor og forholdsvis ugeneret tagterrasse på ca. 200 m².
Loftsetagen på 2. sal er på ca. 155 m² og henstår uudnyttet. Dog er ejendommens store klima- og airconditionanlæg (med varmegenvinding) installeret i den sydlige ende af loftsetagen.
Kælderen er på 252 m² og indrettet overvejende til arkivformål, installationsrum samt et mindre kundeareal til den store bankboks (som forbliver i ejendommen uden yderligere beregning).
Det er vores opfattelse, at der efter ansøgning til Varde Kommune bør kunne gives tilladelse til ombygning af 1. og 2. salen til boligformål, hvorimod stueetagen fortsat skal anvendes til erhvervsmæssige formål, jfr. det kommunale plangrundlag.
Hele ejendommen fremstår såvel udvendig som indvendig i en særdeles pæn og vedligeholdelsesmæssig god stand.
Ejendommen ligger på en stor grund på 1.258 m² og med 6 parkeringspladser bagved ejendommen.
Specielt butikslokalerne i stueetagen har mange anvendelsesmuligheder - f.eks. en mindre dagligvarebutik, butik til udvalgsvarer, klinikformål, restauration, café eller sågar fitnessformål. Til kontorformål er ejendommen i sagens natur idéel og må her betegnes som "plug and play".
Ølgod har været ”hovedstad” i den tidligere Ølgod Kommune, som i forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev lagt ind under Varde Kommune. Ølgod er Varde Kommunes 2. største by med knap 4.000 indbyggere og rummer alskens faciliteter, herunder et driftigt handelsliv, som servicerer et relativt stort opland. Desuden ser man et rigt kultur- og foreningsliv i byen. Mange kender byens for dens vartegn, det hvide vandtårn på 28 m., som i 2006 blev reddet fra nedrivning takket være byens borgere. Ølgod rummer forholdsvis mange industrielle arbejdspladser og flere store virksomheder, hvoraf BoConcept og HTH Køkkener er de mest kendte. Fra Ølgod er der 14 km til Tarm, 20 km til Sønder Omme, 24 km til Varde, 48 km til Herning og 42 til Esbjerg. Ølgod ligger desuden midt på togstrækningen mellem Skjern-Varde.
EDC Erhverv Poul Erik Bech, Esbjerg