Den 1. juli slog aarhusianske A+ Siam Sushi dørene op for deres nye restaurant i Frederiksgade i hjertet af Aarhus. Her er der plads til 100 spisende gæster, hvilket er dobbelt så mange sammenlignet med i Skolegade, hvor A+ Siam Sushi før havde restaurant – ud over deres take away-butik ved Nørreport.
”Vores restaurant i Skolegade var så velbesøgt, at vi havde svært ved at følge med efterspørgslen og ofte var nødt til at afvise folk, fordi vi ikke havde plads. Desuden ville vi gerne udvide vores koncept med cocktails, så man kan få lov at sidde og nyde dem ved sit bord i længere end de ’almindeligt gældende’ to timer. Derfor er vi rigtig glade for vores nye rummelige lokaler, der giver mulighed for det. Også selvom de skulle igennem en større ombygning for at kunne bruges som restaurationslokaler,” siger Annie Jensen, der er indehaver af A+ Siam Sushi sammen med sin mand Jiantian Yu.
Lokalerne på Frederiksgade 32 har tidligere huset interiørbutikken Botex Interiør. Derfor skulle der indrettes både køkkenfaciliteter og installeres toiletter for, at de kunne bruges som restaurationslokaler.
Frank Heskjær er retailchef i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus. Han har stået i spidsen for at hente A+ Siam Sushi ind som lejer af lokalerne, der havde stået tomme i et år, efter Botex Interiør var flyttet ud. Han peger på, at der er stort potentiale i at konvertere tomme detaillokaler, fordi efterspørgslen på Food&Beverage-koncepter fortsat er stigende. Derfor er der også flere lejere til madsteder end butikker, forklarer han:
”Danskerne køber take-away og spiser ude som aldrig før, og derfor rådgiver vi ofte udlejere til at ombygge gamle, tomme butikker til levende madsteder. Og Siam Sushis moderne sushikoncept passer perfekt ind i den arkitekttegnede ejendom på Frederiksgade.”
Ejeren af ejendommen, hvor A+ Siam Sushi nu lejer sig ind, har flere ejendomme i Aarhus samt eget håndværkerfirma og har derfor stået for lignende konverteringer af detaillejemål flere gange før. Men da konverteringen af Siam Sushis nye lokaler krævede en større ombygning, var det vigtigt for ejeren, at han troede på de lejere, der kom ind, forklarer han:
”Jeg var meget åben over for at få Siam Sushi ind som lejer, for jeg var helt klar over, at der skulle en anden type lejer ind end tidligere. Og Frederiksgade er virkelig blomstret op igen, efter gågade-delen er blevet badet i restauranter. Så den bølge håber jeg selvfølgelig, at Siam Sushi kan bidrage til og ride med på.”
Annie Jensen sætter også ord på at have været tryg omkring udlejnings- og konverteringsprocessen, der ud over retailchef Frank Heskjær også har været håndteret af erhvervsrådgiver Mette Lund Pedersen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aarhus.
”Vi har primært haft kontakten til Mette, der har været rigtig god til løbende at følge op og tage os i hånden, når vi har været i tvivl om processen omkring konverteringen af lokalerne. Og så har vi haft en rigtig god dialog med udlejer, der har været både imødekommende og til at tale med,” siger hun.