En historisk del af Skagens madscene indleder en ny æra. En af byens mest berømte restauratører, Jørgen Østergaard Andersen, har gjort Jørgens Spisehus til en af Skagens mest ikoniske restauranter, som år efter år har leveret solide økonomiske resultater. Nu har han solgt ejendommen og fortæller:
”Det har været 15 skønne år fyldt med gode oplevelser. Jeg har tidligere haft restauranten til salg af flere omgange, men efterfølgende har jeg fortrudt, men denne gang skulle det være. Jeg tog derfor kontakt til Mads Dyhr fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel, som jeg har kendt i mange år, og som jeg har en god relation til. Som vanligt var Mads hurtig og effektiv, og jeg vil gerne takke ham for et godt samarbejde. Planen er nu en mere tilbagetrukket tilværelse med mere tid til mine hobbyer, men jeg kan ikke udelukke, at jeg en dag vender tilbage til madlavningsfaget. Det er bestemt heller ikke usandsynligt, at jeg vender tilbage til Spisehuset Skagen – men fremover bliver det dog som gæst og ikke bag køkkengryderne.”
Samme ånd og portionstørrelse
Det er to velkendte navne, der har købt restauranten. Casper Kjær er manden bag Restaurant De2Have, Danmarks nordligste restaurant, mens Michael Frølich bl.a. har været køkkenchef på Hotel Viking i Sæby.
Casper Kjær, fortæller: ”Michael og jeg har været gode venner, siden vi mødte hinanden på kokkeskolen for 15 år siden. Spisehuset Skagen bliver vores første fælles projekt, og vi ser frem til at byde gæsterne indenfor i velkendte rammer, da vi ønsker at drive stedet videre i samme ånd som tidligere. Vi er selv tidligere gæster i restauranten og ved derfor, at både de lokale og turisterne værdsætter de store, velsmagende portioner af klassiske danske retter – så hvorfor ændre på et koncept, som virker.”
Michael Frølich, kommer til at stå for den daglige drift: ”Vores gæster vil altså stadig kunne få et lækkert stjerneskud, en solid omgang stegt flæsk m.m. Men en ting vil vi alligevel ændre, da vi vil skrue op for antallet af temaftener og selskaber. Det kan fx være spansk temaaften med helstegt pattegris og Sangria og så vi vil gøre det mere attraktivt for de lokale at holde en hyggelig konfirmation, barnedåb eller fødselsdag her hos os, så vi glæder os til at tage imod en masse nye gæster.”
En af Skagens bedst beliggende spisesteder
Mads Dyhr, partner, EDC Erhverv Poul Erik Bech Vendsyssel, fortæller: ”Jørgens Spisehus er en af Skagens mest populære og veldrevne spisesteder. Det skyldes først og fremmest, at Jørgen er en utroligt dygtig restauratør, men også at spisestedet har en Skagens bedste beliggenheder lige på kajkanten i Skagen Havn. Restauranten er på 387 m2 med 80 m2 udendørsservering og er løbende renoveret, så det er i særdeles god stand. Det bliver spændende at følge, hvordan de to unge kokke kommer til at sparke fornyet liv i området. Som lokal borger kan jeg garantere, at der er mange som sætter stor pris på, at koncept og ånd videreføres.”
”Der var en stor interesse for spisestedet, og turismen og oplevelsesøkonomien har det generelt godt i Nordjylland og Skagen. Det gælder både restauranter, hoteller, kroer og campingpladser,” beretter erhvervsmægleren, der netop har stået for salget af Hotel Hvide Klit i Ålbæk, og desuden netop har fået Skagen Rooftop til salg for 26,5 mio. kr. Derudover har han pt også Hotel Aahøj i Sæby, St. Binderup Kro og Villa Skagen til salg i Nordjylland.
Se alle restauranter, kroer og hoteller til salg og leje i Nordjylland.