Med 615 solgte villaer og rækkehuse i 2017 lå Gentofte på syvendeplads på listen over kommuner, hvor der blev solgt flest huse i forhold til den samlede bestanddel sidste år. De flotte salgstal bliver sandsynligvis ikke overgået i
2018, da hussalget i årets første måneder er faldet med 12 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.
Københavns lejlighedsmarked
Partner hos EDC Poul Erik Bech i Gentofte, Henrik Hjorth, peger på, at der er en række bestemte faktorer, der har haft indflydelse på, hvordan Gentofte Kommunes boligmarked har udviklet sig i 2018. ”Da vi har mange købere, der flytter hertil fra København og Frederiksberg, følger vores udvikling også i høj grad det københavnske lejlighedsmarkeds udvikling. Salget af ejerlejligheder i København og på Frederiksberg er faldet en del i første halvår 2018 sammenholdt med året før. Det ser således ud til, at rekordernes tid på det københavnske boligmarked er ved at være forbi for denne omgang, og at vi er på vej mod et mere normalt marked,” forklarer Henrik Hjorth. Han peger derudover på, at faktorer som renteniveau og ændrede lånemuligheder også kan have indflydelse på markedet, og understreger samtidig, at boligmarkedet i Gentofte generelt ligger på et godt og stabilt niveau.
Boligpriserne er på rekordniveau
At der langt fra er krisestemning på det lokale boligmarked, understøttes af, at husene kan notere sig en pæn stigning i salgspriserne, som faktisk er rekordhøje i øjeblikket. ”Priserne har været støt stigende helt siden starten af 2009 og frem til nu med en stigning på mere end 70 pct. siden dengang, hvorfor huspriserne i dag er på det højeste niveau nogensinde,” forklarer Henrik Hjorth. Hans udmelding bakkes op af tal fra boligsiden.dk og Finans Danmark, der viser, at huspriserne i sin tid toppede i fjerde kvartal 2006, hvor den gennemsnitlige salgspris pr. m2 for villaer og rækkehuse var 38.038 kr., mens den nuværende gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på 43.642 kr.